Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kabeloperatören Com Hem redovisar ökande omsättning under fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

Bolaget rapporterar minskat rörelseresultat men ökat underliggande ebitda-resultat. Bolaget ökar utdelningen till 6 kronor (4).

Omsättningen uppgick till 1 805 miljoner kronor (1 780), en ökning med 1 procent mot föregående år.

Underliggande ebitda uppgick till 722 miljoner kronor (696).

Rörelseresultatet blev 203 miljoner kronor (228), med en rörelsemarginal på 11,2 procent (12,8). Minskningen förklaras med högre jämförelsestörande poster.

Resultatet efter skatt blev 96 miljoner kronor (34), en ökning med 182 procent mot föregående år.

Resultat per aktie hamnade på 0,54 kronor (0,18), vilket innebär en ökning med 200 procent mot föregående år.

Com Hem föreslår 6 kronor i utdelning (4), vilket är i linje med vad bolaget meddelat tidigare.

Kassaflöde från den löpande verksamheten var 654 miljoner kronor (565).

Bolagets nettoomsättning för helåret slutade på 7 136 miljoner kronor, en ökning med 26 procent, vilket var i linje med bolagets guidning.

”Koncernens underliggande EBITDA uppgick till 2 926 miljoner för helåret 2017, en ökning om 14,9 procent. Underliggande EBITDA för Com Hem segmentet ökade med 5,4 procent till 650 miljoner kronor och underliggande EBITDA för Boxer uppgick till 323 miljoner kronor – i linje med guidning. Koncernens investeringar uppgick till 1 138 miljoner för helåret 2017,
vilket är en ökning med 27,5 procent – i linje med guidning”, skriver bolaget i rapporten.

Bolaget lämnar också guidning för 2018.

”Idag bekräftar vi vår guidning för 2018 och på medellång sikt att vi strävar efter att leverera en medelhög ensiffrig tillväxt i underliggande EBITDA på helårsbasis för hela koncernen. Vi förväntar oss att tillväxten till en större del kommer att komma från Com Hem segmentet under 2018 medan vi fortsätter med de nödvändiga satsningarna
för att vända Boxer. Våra investeringar förväntas ligga inom intervallet 1,0-1,1 miljarder kronor årligen för hela koncernen. Vi ämnar behålla vår skuldsättning inom intervallet 3,5-4,0x underliggande EBITDA rullande tolv månader”, skriver bolaget.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.