Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Amerikanska konsumentproduktsbolaget Colgate-Palmolive höjer sin kvartalsutdelning med 5,0 procent till 42 cent per aktie, jämfört med tidigare 40 cent. Utdelningen hamnar därmed på 1,68 dollar per aktie i årstakt, motsvarande en direktavkastning på 2,4 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det är 55:e året i rad som utdelningen höjs. Colgate-Palmolive räknas därmed som en utdelningskung, en benämning på amerikanska bolag som höjt sin utdelning minst 50 år i följd. Bolaget har också lämnat utdelning varje år sedan 1895, en svit på drygt 120 år.

Colgate-Palmolive grundades redan 1806 och har sitt huvudkontor på Manhattan i New York. Börsvärdet ligger på 61 miljarder dollar med 35 900 anställda. Bolaget är mest känt för sin tandkräm Colgate och tvål Palmolive.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.