Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Hemfixarkedjan Clas Ohlson fyller 100 år nästa år. Företagets nya vd Lotta Lyrå initierar nu ett strategiarbete som hon kallar ”100 år till” som innebär en strategisk plan för kedjan.

Planen innehåller även nya finansiella mål. Vidare har hon valt ut en ny koncernledning där exempelvis en tjänst som hon kallar för Growth Chief Officer är vakant. Vidare kommer den tidigare Norge-chefen få rollen New Markets and Expansion, vilket innebär ansvar för den internationella expansionen för Clas Ohlson utanför Norden.

Peter Jelkeby, vice vd och nu senast tillförordnad vd och koncernchef, väljer att efter tio år på kedjan anta nya utmaningar utanför bolaget.

– Vår mission är att hjälpa och inspirera människor att förbättra sin vardag genom att erbjuda smarta, enkla och praktiska lösningar till attraktiva priser. En mission som är minst lika relevant i dag som för 100 år sedan. Även om människors behov och förutsättningar ser helt annorlunda ut är vår mission fortfarande relevant. Den fråga som står i fokus för vårt strategiarbete är hur vi kan göra vårt erbjudande än mer relevant och tillgängligt för människor i dag och imorgon och därigenom växa vår affär, säger Lotta Lyrå, vd för Clas Ohlson, i en kommentar.

Strategiarbetet ”100 år till” ska resultera i en ny strategisk plan för bolaget och reviderade finansiella mål, som kommer att presenteras i maj 2018. Arbetets resultat och framfart kommer att rapporteras löpande i samband med kommande kvartalsrapporter. Geir Hoff, tidigare landschef Norge, får en ny roll och kommer att leda strategiarbetet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.