Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Hemfixarkedjan Clas Ohlson redovisar en förlust som var högre än väntat och lämnar utdelningen oförändrad på 6,25 kronor.

Försäljningen i maj ökade med 7 procent till 604 miljoner kronor (566). Försäljningen online ökade med 24 procent i maj.

Försäljningen under det fjärde kvartalet uppgick till 1 683 miljoner (1 575), vilket tidigare har meddelats i samband med månadsrapporteringen.

Bruttomarginalen var 36,7 procent (42,0). I föregående kvartal var marginalen 40,8 procent.

Rörelseresultatet blev -106 miljoner kronor (17), väntat rörelseresultat var -45.

Rörelseresultatet har påverkats av engångskostnader och periodisering av kostnader förknippade med strategiimplementeringen om totalt 45 miljoner kronor. Under kvartalet togs också engångskostnader kopplade till den nu genomförda implementeringen av IT-plattformen Score samt kostnader för att fullfölja butiksstängningsprogrammet i Storbritannien.

Resultatet efter skatt blev -86 miljoner kronor (20), analytikerkonsensus -38.

Clas Ohlson föreslår 6,25 kronor i utdelning (6,25), väntat 6,26.

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till 373 miljoner kronor (699).

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.