Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Hemfixarkedjan Clas Ohlsons försäljning i april steg med 10 procent till 581 miljoner kronor (527). I lokala valutor ökar försäljningen med 7 procent jämfört med föregående år. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Försäljningen i april påverkas positivt av en kalendereffekt om cirka 3 procentenheter med anledning av fler handelsdagar än motsvarande period föregående år. Försäljningen i april i jämförbara enheter och lokal valuta ökar med 5 procent.

Bolaget meddelar också onlineförsäljning, vilken under månaden ökade 64 procent till 29 miljoner kronor (18).

Jämfört med april månad föregående år har butiksbeståndet utökats netto med 13 butiker. Vid periodens utgång uppgick det totala antalet butiker till 229.

Bolagets ledning kommenterar också den nya strategin.

– Vi har påbörjat strategiomläggningen, där vi använder vår finansiella styrka och vårt underliggande resultat för att investera för framtiden. I fjärde kvartalet har vi haft fullt fokus på att utveckla vår kundbas och har som en konsekvens under kvartalet gjort omfattande kommersiella satsningar och har investerat framförallt i vår prisposition gentemot kund. Detta har bidragit till en fortsatt god försäljningstillväxt under april månad och en särskilt stark tillväxt online, säger Lotta Lyrå, vd och koncernchef på Clas Ohlson.

Utöver de omfattande kommersiella satsningarna belastar framtagandet och lanseringen av strategin, såsom tidigare kommunicerats, det fjärde kvartalet med cirka 10 miljoner kronor. Ytterligare strategiska initiativ som initierats redan under kvartalet belastar det fjärde kvartalet med cirka 25 miljoner kronor, vilket är en periodisering av kostnader inom ramen för den strategiska planen som tidigarelagts ett kvartal.

Rapporten för fjärde kvartalet kommer den 8 juni.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.