Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Clas Ohlson har tecknat avtal med Mathem om ett strategiskt samarbete och samtidigt förvärvar hemfixarkedjan 10 procent av kapitalet för 221 miljoner kronor.

Clas Ohlson blir därmed fjärde största ägaren i Mathem och företagets vd Lotta Lyrå kommer att kliva in i styrelsen den 22 december om extra stämman hos Mathem klubbar igenom förslaget.

Avtalet mellan parterna innebär att kunderna hos Mathem skall kunna beställa stora delar av Clas Ohlsons sortiment och få det levererat till dörren.

– Att erbjuda smarta lösningar på människors vardagsproblem är Clas Ohlsons syfte. Nu gör vi viktiga delar av vårt sortiment mer tillgängligt för kunderna via en kompletterande digital plattform och kan erbjuda smidiga leveranser. Det här blir en ny väg till kunderna för oss och jag är mycket glad för att kunna presentera det här samarbetet i dag, säger Lotta Lyrå i en kommentar.

Mathem-chefen ser positivt på upplägget.

– Vi ser mycket fram emot att få komma igång och jobba tillsammans med Clas Ohlson. Vi delar samma värderingar och visionen att göra vardagen lite enklare för våra kunder. Clas Ohlsons sortiment öppnar många fler dörrar och kundupplevelsen blir bättre med vårt gemensamma erbjudande, säger Tomas Kull, vd och grundare av Mathem.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.