Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Capios styrelse har enligt ett pressmeddelande enhälligt beslutat att rekommendera aktieägarna att acceptera Ramsay Générale de Santés höjda bud på vårdoperatören.

Styrelsen har även beslutat att återkalla sitt förslag till beslut om den föreslagna avyttringen av Capios franska verksamhet och har följaktligen ställt in den extra bolagsstämman som skulle ha beslutat om godkännande av denna avyttring den 18 oktober 2018.

Ramsay Générale de Santé har beslutat att sänka villkoret för lägsta acceptnivå till 75 procent i uppköpserbjudandet att förvärva samtliga aktier i Capio för 58 kronor kontant per aktie, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

”Vi är mycket nöjda med den positiva rekommendationen från Capios styrelse och vi är nu övertygade om att aktieägarna i Capio kommer att ge ett starkt stöd till transaktionen. Denna dag är ett nytt steg i skapandet av en ledande privat sjukvårdsleverantör i Europa med stöd av Capio och dess medarbetare och aktieägare. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Capios kompetenta medarbetare på denna spännande resa”, kommenterar budgivarens vd Pascal Roché.

Acceptfristen började den 6 september och slutar den 25 oktober 2018. Redovisning av likvid beräknas kunna påbörjas omkring den 7 november 2018. Ramsay förbehåller sig rätten att förlänga acceptfristen och att senarelägga likviddagen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.