Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Vårdoperatören Capio avvisar uppköpsbudet från Ramsay Genérale de Santé om 48,50 kronor kontant per aktie som tillkännagavs tidigare under morgonen. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Styrelsen anser att budet inte tillräckligt väl avspeglar det fundamentala värdet av Capio och anser att en möjlig ompositionering av Capio mot de nordiska marknaderna har potential att väsentligt förstärka förmågan att genomföra Capios strategiska fokus och att driva aktieägarvärde”, skriver man i pressmeddelandet.

Styrelsen kommer att offentliggöra sitt formella ställningstagande gällande budet i enlighet med regler, men väljer att nämna ett antal skäl till varför styrelsen avvisar budet, vilket inbegriper bland annat verksamhetsområdet Modern Medicin. Man uppger även att den nordiska sjukvårdsmarknaden är fragmenterad och erbjuder ett flertal konsolideringsmöjligheter som kommer att driva tillväxten för bolaget ytterligare.

Budet motsvarar en premie om cirka 16 procent jämfört med gårdagens stängningskurs.

Capio handlas runt klockan halv tolv till 51,60 kronor, vilket är högre än budnivån.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.