Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Warren Buffett var tidigare i år nära att göra en investering på tre miljarder dollar i taxiappjätten Uber, uppger Bloomberg News källor.

Affären uteblev dock efter att de två parterna inte kunnat komma överens om storleken och villkoren för investeringen.

Enligt uppgift hade Buffett genom sitt Berkshire Hathaway erbjudit att ge ett konvertibellån, som vid omvandling till aktier skulle ha medfört en stor vinst om Uber fortsatte att öka i värde. Ett liknande upplägg använde Berkshire i samband med finanskrisen när man gav ett lån på fem miljarder dollar till Goldman Sachs.

Men Ubers vd Dara Khosrowshahi ska inte ha varit beredd på att ge bort alltför mycket av Uber och föreslog därför en mindre investering på två miljarder dollar från Berkshires sida. Efter att parterna inte lyckats hitta samspråk föll diskussionerna samman och en transaktion uteblev.

Till affärskanalen CNBC bekräftade Buffett att samtal hade ägt rum med Uber, men tillade att många av detaljerna kring vad som rapporterats inte stämmer.

Uber fortsätter att ha en solid kassa. I slutet av första kvartalet uppgick den till 6,3 miljarder dollar, jämsides ett villkorslån på 1,5 miljarder dollar som ska registreras i det andra kvartalet.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.