Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den brittiska turistindustrin får ett lyft av det försvagade pundet.

Antalet utländska besökare mellan april och juni i år uppskattas till 10,75 miljoner vilket är ett lyft med 8 procent jämfört med motsvarande period föregående år. Siffrorna kommer från en ny rapport gjord av Office for National Statistics, där det framgår att framförallt turister från Nordamerika bidragit till lyftet.

Samtidigt skiljer sig utvecklingen åt för olika typer av resenärer. Semesterbesökarna ökade men antalet affärsresenärer minskade mellan april och juni i år med 4 procent. På det stor hela gläder siffrorna ändå Patricia Yates, chefsstrateg på VisitBritain som enligt BBC kommenterar följande:

”Turism är en av Storbritanniens mest värdefulla exportindustrier. Den fortsatta tillväxten visar industrins viktiga roll som en drivkraft i ekonomin”

Sedan Brexit-omröstningen har pundet fallit 16 procent mot euron och 23 procent mot amerikanska dollarn.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.