Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Installationsjätten Bravida har landat ett stort kontrakt på Förbifart Stockholm värt drygt 2,7 miljarder kronor. Tilldelningsbeslutet från Trafikverket avser installationer inom elförsörjning och belysning respektive VA och fast släcksystem på hela vägsträckan, enligt ett pressmeddelande.

”Bravida har lång erfarenhet från stora, komplexa infrastrukturprojekt från bland annat Norra och Södra länken i Stockholm och tunnelprojekt i norska Stavanger. Det är en styrka inför detta viktiga uppdrag som kommer att knyta samman och förenkla trafiken genom Stockholm”, säger Bravidas vd Mattias Johansson.

Uppdraget inleds med projektering under ett till två år som sedan övergår till produktion i drygt tre års tid. Bravida kommer sedan stå för drift och underhåll av samtliga installationer fram till 2026.

Ett kontrakt mellan Bravida och Trafikverket kan tecknas först efter att överprövningsfristen på 10 dagar löpt ut.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.