Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

BP kommer i det fjärde kvartalet att bokföra ytterligare 1,7 miljarder dollar, motsvarande 13,6 miljarder kronor, i kostnader relaterade till Deepwater Horizon-katastrofen.

Bolaget uppger i ett pressmeddelande att siffran främst är kopplad till ett högre anspråkskrav från CSSP (Court Supervised Settlement Program).

CSSP etablerades som en del i förlikningen med BP och har i det fjärde kvartalet valt att alltså höja kravet på skadestånd, enligt bolaget.

BP säger att en annan bidragande faktor till avgiften är de fortsatta effekterna från en ogynnsam dom i maj 2017. Den matchar intäkterna med kostnader vid utvärdering av den ekonomiska förlusten för katastrofen.

BP uppger att kassaeffekten på den nya avgiften väntas bli utspridd över flera år. Totalt har BP nu tre miljarder dollar i förväntade kassautbetalningar för Deepwater Horizon mot tidigare två miljarder dollar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.