Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Storbritanniens utrikesminister Boris Johnson kommer att hoppa av före helgen om Theresa May går emot hans Brexit-krav. Det enligt uppgifter till The Telegraph på tisdagen.

Johnson sägs vara av uppfattningen att han inte har något annat val än att lämna kabinettet om premiärministern förespråkar att Storbritannien ska betala för tillgång till den inre marknaden.

Till reportrar sade Boris Johnson att han inte kommer att avgå, men privat ska det enligt tidningen ha låtit annorlunda. En så kallad ”EEA minus”-version av Brexit är något han ”inte kan leva med”.

Theresa May har kallat till ett möte med hela kabinettet på torsdag där hon ska lägga fram det slutgiltiga utkastet på sitt Brexit-tal. Själva talet ska sedan hållas i Italien på fredagseftermiddagen.

Finwire

Se även: Vad är Brexit?

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.