Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Priserna på både bostadsrätter och villor sjönk med 1 procent i november. Detta efter att ha legat still månaden innan. Det framgår av statistik som är framtagen av SCB på uppdrag av Svensk Mäklarstatistik.

Jämfört med för tre månader sedan är priserna för bostadsrätter oförändrade, medan villapriserna har sjunkit med 3 procent. I årstakt är prisutvecklingen -2 procent för bostadsrätter och oförändrad för villor.

”Under första halvåret i år såg vi en avvaktande bostadsmarknad med relativt stillastående priser. Efter sommaren kunde vi se ett antal områden där priserna vände uppåt. Det mönstret ser nu ut att ha brutits och avslutningen av året har inletts med nedåtgående priser”, kommenterar Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

På månadsbasis har bostadsrättspriserna sjunkit 1 procent i Stor-Stockholm, samtidigt som priserna i Stor-Göteborg och Stor-Malmö har sjunkit med 2 procent.

Villapriserna har sjunkit med 1 procent i Stor-Stockholm och Stor-Göteborg, medan de är ned med 2 procent i Stor-Malmö.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.