Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

De svenska bostadspriserna fortsatte att backa i november, både för bostadsrätter och för villor i Sverige. Det framgår av den senaste månadsstatistiken från Valueguard som publiceras på fredagen.

Prisindex för privatägda bostäder sjönk med 0,7 procent mellan oktober och november. På tre månader är priserna ned med 1,9 procent medan det i årstakt noteras en uppgång på 0,8 procent.

Bostadsrättsindex backade med 1,3 procent mellan oktober och november. På tre månader är priserna ned 2,0 procent och i årstakt är nedgången 0,7 procent.

Villaindex tappade 0,4 procent mellan oktober och november. På tre månader är nedgången 1,8 procent medan det i årstakt noteras en uppgång på 1,7 procent.

Priserna sjunker i november för både bostadsrätter och villor i alla tre storstäder. I Stockholm går bostadsrätterna ner med 1,3 och villorna med 0,8 procent. I Göteborg går bostadsrätterna ned med 1,6 och villorna med 1,0 procent. I Malmö går bostadsrätterna ned med 1,2 och villorna med 1,0 procent

Justerat för säsongseffekter stiger HOXSWE med 0,7 procent i november då hösten tenderat att vara en svagare period på bostadsmarknaden. Bostadsrättsindex stiger med 0,5 procent och villaindex stiger med 0,6 procent efter säsongsrensning.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.