Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Boozts omsättning som var högre än väntat under tredje kvartalet. Resultatet var samtidigt sämre än väntat och bolaget sänker lönsamhetsprognosen för 2018.

Omsättningen uppgick till 625 miljoner kronor (454,9), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 607. Nettoomsättningstillväxten var 37 procent (i konstanta valutor 31 procent) med en tillväxt på 32 procent i Boozt.com och 197 procent i Booztlet.com

Bruttomarginalen uppgick till 36,6 procent (38,8).

Rörelseresultatet blev -28,8 miljoner kronor (-11,8), väntat rörelseresultat var -23.

Rörelseresultatet exklusive extraordinära poster utföll på -22,7 miljoner kronor (-12,5). Den justerade rörelsemarginalen minskade med 1,2 procentenheter till -4,0 procent.

Resultatet före skatt var -27,1 miljoner kronor (-15,9). Resultatet efter skatt blev -22,7 miljoner kronor (-12,4), analytikerkonsensus -21. Resultat per aktie hamnade på -0,40 kronor (-0,22).

”Som förväntat påverkades marknaden under det tredje kvartalet av stora marknadsföringskampanjer till följd av den ovanligt långa och varma sommaren som rådde under större delen av kvartalet. För att försäkra oss om en sund lagernivå påverkades även vårt resultat under tredje kvartalet av ökade marknadsföringsinsatser vilket ledde till att bruttomarginalen pressades”, kommenterar vd Hermann Haraldsson.

”Rörelseresultatets negativa utveckling under kvartalet drevs av
att förlusterna i den nya fysiska Beauty by Boozt-butiken i Köpenhamn blev större än förväntat och den lägre bruttomarginalen, vilket endast delvis uppvägdes av hävstångseffekten i nyckeltalen för andelen rörelsekostnader”, tillägger han.

Bolaget upprepar helårsprognosen för nettoomsättningstillväxten på över 36 procent, medan prognosen för justerad rörelsemarginal justeras till intervallet 1,5 procent till 2 procent (tidigare något förbättrad från 2,4 procent).

Aktien föll under morgonen till 49,20 kronor vilket är den lägsta nivån sedan börsnoteringen den 1 juni 2017. Introduktionskursen på e-handelsbolaget var satt till 62 kronor och fram till i dag har aktien handlats i ett spann på 60-94,30 kronor.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.