Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Flygjätten Boeing förvärvar Millennium Space Systems, en leverantör av satellitlösningar. Det framgår av ett pressmeddelande.

Satellitbolaget grundades 2001 och har ungefär 260 anställda. Bolaget kommer att bli ett dotterbolag till Boeing och rapportera till Mark Cherry, affärsområdeschef för Phantom Works i koncernen.

Det förvärvade bolaget har utvecklat högpresterande satelliter som sträcker sig från 50 till mer än 6 000 kilo för olika uppdrag. Företaget har bland annat fått kontrakt med NASA, men den största kunden är amerikanska flygvapnet.

Förvärvet väntas att ha slutförts under det tredje kvartalet i år, och kommer inte att ha någon påverkan på Boeings finansiella guidning.

Boeing väljer att inte tillkännage finansiella detaljer om affären.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.