Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

President Donald Trumps beslut att dra USA ur kärnenergiavtalet med Iran innebär att flera amerikanska företag nu går miste om stora kontrakt.

Bland dessa är General Electric men också flygplanstillverkaren Boeing som har en order värd 20 miljarder dollar med Iran. Priset är baserat på gällande listpriser och avser 110 flygplan, skriver Marketwatch.

Men efter att Trumps gett beskedet om att USA backar ur Iranavtalet gick även finansminister Steve Mnhuchin ut och sade att Boeings licens för att sälja flygplan till Iran kommer att dras tillbaka. Det samma sades även gälla för europeiska rivalen Airbus som har en egen order på 100 flygplan med Iran.

I ett uttalande sade Boeing att beslutet inte påverkar orderstocken eftersom Iran-ordern inte varit inregistrerad där. Airbus däremot har sin registrerad, enligt Wall Street Journal.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.