Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Blankaren Mark Spiegel fortsätter att vara pessimistisk till Tesla och bedömer att företaget är värt noll.

Denna uppfattning kommer efter en bisarr telefonkonferens mellan vd Elon Musk och analytiker på onsdagen. Aktien lyfte på rapporten men dök med fem procent efter att en dryg Musk kallat frågorna från analytiker för tråkiga.

Mark Spiegels egna syn på Tesla är att företaget kommer att hamna under hård konkurrens senare i år och under 2019. Då väntas lyxbilstillverkare lansera egna modeller som kommer att försvåra läget för Tesla.

”Teslas finanser är hemska och bolaget har inget skydd alls mot konkurrenter. Tesla är fortfarande en nolla (värdemässigt)”, sade Mark Spiegel under en konferens, rapporterar CNBC.

Som ytterligare argument för varför Tesla ska ned på börsen är att förlusterna för företaget stiger trots att man säljer fler bilar, sade Mark Spiegel.

Tesla är hittills i år ned cirka 12 procent på börsen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.