Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bitcoin tappade 9 procent under torsdagsmorgonen på uppgifter om att Sydkorea överväger en potentiell nedläggning av vissa kryptovalutabörser, rapporterar Bloomberg News.

Sydkorea är en av världens främsta handelsplatser för kryptovalutor. Totalt står landet för en femtedel av den globala handeln.

Men detta i kombination med den rejäla prisuppgången för flera av valutorna i år har fått landets regering att uttrycka en oro för vilken påverkan det kan ha på unga sydkoreaner.

I ett uttalande sade myndigheten för regeringens samordningspolitik att Sydkorea framöver kommer att kräva riktiga namn i samband med kryptovalutatransaktioner. Man avser även att införa ett förbud på bankers erbjudanden av konton för kryptovalutabörser.

Bitcoin är ned nästan 30 procent från rekordnivån som uppnåddes under förra veckan. I skrivande stund handlas bitcoin till strax över 14 000 dollar, enligt Coindesk.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.