Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bitcoin fortsätter att rusa rakt uppåt och handlas nu en bit över 10 000 dollar på de flesta handelsplatser. Enligt prisdata från Coindesk är kryptovalutan upp 5,3 procent för dagen till 10 437 dollar efter att ha varit uppe i strax över 10 800 som mest under morgonen.

Bara under det senaste dygnet har bitcoin stigit med över 10 procent och uppgången i år summeras till över 1 000 procent. Samtidigt fortsätter meningarna gå isär med ett flertal analytiker och finansprofiler som kallar det en bubbla medan anhängarna säger att kursuppgången kan fortsätta mycket högre.

Pådrivande för den kraftiga uppgången har den senaste tiden varit att flera hundratusen nya konton öppnats den senaste veckan hos Coinbase, den största handelsplatsen i USA, samt att optionsjätten CME i mitten av december ska lansera terminer för bitcoin.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.