Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Storbritanniens skilsmässa med EU förväntas nu uppgå till 60 miljarder pund, motsvarande 649 miljarder kronor, och är på väg ytterligare nedåt.

Det beskedet gav Storbritanniens brexitminister David Davis under ett samtal med företagsledare i fredags, rapporterar Sky News.

Närvarande vid träffen ska ha varit bland andra Londonbörsens företagschef Xavier Rolet, Steve Varley som sköter revisionsjätten EY och Vittorio Colao från telekomjätten Vodafone. Till dem och andra ska David Davis ha sagt att förhandlingarna med Europa hade varit ”knastriga” men att de inte borde vara oroliga.

Notan på 60 miljarder pund och eventuellt lägre kommer efter att EU:s förhandlingschef Michael Barnier uppges ha varit ute efter 100 miljarder pund.

David Davis besked om beloppet och förhandlingsläget kommer för övrigt dagen efter att en rapport i The Sunday Times beskrivit den brittiska regeringen vara redo att betala 50 miljarder pund till EU för att dra igång förhandlingarna om handeln så tidigt som nästa månad. Detta har förnekats stämma av brexitministern.

Storbritannien har från EU:s sida uppmanats till att först gå med på villkoren för separationen från EU innan man kan öppna samtalen om ett handelsavtal.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.