Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Beslutet om vem som ska bli riksbankschef efter årsskiftet fattas på fredag eftermiddag. Det uppger en källa med insyn i beslutsprocessen för TT.

Källor med insyn har för SvD Näringsliv uppgivit att Folksams vd Jens Henriksson har seglat upp till att bli ny toppkandidat att efterträda Riksbankens ordförande Stefan Ingves. Detta efter att statssekreterare Karolina Ekholm försvunnit från listan.

Enligt tidningen står därmed striden mellan honom och vice riksbankschef Per Jansson.

Andra namn som har nämnts är IMF-tjänstemannen Thomas Östros och före detta vice riksbankschefen Kerstin Hessius, skriver TT. Ytterligare en möjlighet är att låta avgående vice riksbankschef Kerstin af Jochnick blir ordförande, eller helt enkelt förlänga mandatet för Stefan Ingves, som redan har suttit tolv år på posten.

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.