Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Den anrika tidskriften Time Magazine köps upp av Salesforce vd Marc Benioff och hans fru för 190 miljoner dollar, motsvarande 1,7 miljarder kronor. Det rapporterar CNN.

Affären är en familjeinvestering som helt saknar kopplingar till Salesforce, uppges det. Benioff planerar inte heller efteråt att som ny ägare blanda sig i Times dagliga drift.

”Lynne och jag kommer inte ta på oss något operativt ansvar för Time, utan bara se till att vara förvaltare av detta historiska och ikoniska varumärke”, sade Marc Benioff till CNN.

CNN tillägger att trots denna försäkran kommer det finnas en viss granskning av affären med tanke på att Time brukar skriva om hur tekniken förändrar dagens samhälle.

Samtidigt är det inte ovanligt att tech-vd:ar köper in sig i amerikanska tidningar. Jeff Bezos på Amazon har tidigare köpt upp Washington Post för 250 miljoner dollar, en affär som var separat från hans vd-roll på e-handelsjätten.

Time grundades 1923 och hade Meredith Corporation som senaste ägare.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.