Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Barclays slipper risken att förlora sin banklicens sedan ekobrottsmyndigheten SFO:s anklagelser om ett tidigare olagligt räddningspaket inte bitit hos Crown Court i London. Det rapporterar BBC.

SFO:s anklagelser var baserade på ”olagligt finansiell stöd” som Barclays ska ha erhållit i samband med att man tog in flera miljarder pund från Qatar 2008.

För att slippa att staten klev in som räddare under finanskrisen tog Barclays ett lån på 12 miljarder pund från Qatar Holdings, som ägs av staten Qatar. Därefter agerade Barclays med att låna tillbaka 2,3 miljarder pund till Qatar Holdings.

Enligt SFO användes upplägget för att direkt eller indirekt köpa aktier i Barclays, vilket man anser alltså var att betrakta som olagligt finansiell stöd.

Men Crown Court delade inte den uppfattningen och därmed avvisades SFO:s anklagelser. Hade man däremot gått på SFO:s linje hade Barclays i värsta fall förlorat sin banklicens.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.