Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Bank of England meddelade på torsdagen att styrräntan lämnas oförändrad vid 0,25 procent och att man heller inte rör obligationsköpsprogrammet. Det var också vad analytikerna hade räknat med, enligt Thomson Reuters.

Två av nio ledamöter röstade liksom förra månaden för en räntehöjning, vilket också var i linje med förväntan. Det fanns samtidigt vissa bedömare som trodde att antalet dissidenter skulle var fler då inflationen i augusti var oväntat hög vid 2,9 procent.

Centralbanken uppger samtidigt att det är lämpligt att minska på stimulansåtgärderna under de kommande månaderna. Trögheten i ekonomin absorberas snabbare än väntat och inflationen väntas överstiga 3 procent i oktober.

Bank of England upprepar vidare att räntehöjningarna kommer att behöva ske snabbare än vad marknaden för närvarande förväntar sig.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.