Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Dagligvarubolaget Axfood redovisar en omsättning i linje med förväntat under tredje kvartalet. Resultatet var något lägre än väntat.

Omsättningen uppgick till 12 050 miljoner kronor (11 578), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 11 971.

Rörelseresultatet blev 620 miljoner kronor (604), väntat rörelseresultat var 636. Rörelsemarginalen var 5,1 procent (5,2). I föregående kvartal låg rörelsemarginalen på 4,5 procent.

Resultatet före skatt var 618 miljoner kronor (602), analytikerkonsensus 633.

Resultatet efter skatt blev 482 miljoner kronor (469), analytikerkonsensus 491.

Resultat per aktie hamnade på 2,24 kronor (2,23).

”Axfood växte bra under tredje kvartalet och vi stärkte vår position på marknaden. Den varma, torra sommaren påverkade verksamheten både positivt och negativt. Willys hade en urstark utveckling, samtidigt som Axfood Snabbgross toppade med en tillväxt på drygt 11 procent. För logistiken hade värmen en negativ påverkan med extra kostnader som drog ned lönsamheten. Trots det gör Axfood sitt bästa rörelseresultat för ett kvartal sedan koncernen bildades”, säger Klas Balkow i en kommentar i rapporten.

”Jag kan dessutom avslöja att Dagab nu har påbörjat realiseringen av sin logistikvision genom att planera för ett högautomatiserat lager i Stockholm. Lagret kommer via automationen hantera både butik och e-handel och vår ambition är att ha lagret i drift 2023”, säger Balkow vidare. Av rapporten framgår att investeringsbehovet för automationen uppskattas till cirka 400 – 600 miljoner kronor årligen, utöver den normala årliga investeringsnivån.

Bolaget beräknar årets investeringar inom Axfood till 900 – 1 000 miljoner kronor, exklusive förvärv.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.