Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Teleoperatören Telia kan komma att tvingas kompensera Bonnier om det visar sig att det inte blir någon affär. Det rapporterar SvD och hänvisar till obekräftade uppgifter.

Den svenska näringsministern Mikael Damberg har öppnat för att regeringen kan komma att fälla Telias miljardköp av Bonnier Broadcasting, en verksamhet som bland annat innehåller TV4 samt finska MTV. Staten har varit tydlig med att man inte ser positivt på miljardköpet.

Enligt SvD:s uppgifter kan Telia komma att behöva betala upp emot 10 procent av köpeskillingen om affären inte blir av. Om affären är värd 10 miljarder kronor blir det således en nota om en miljard för Telia. Det är inte helt ovanligt internationellt att bolag som planerar en fusion tvingas att betala en så kallad break up fee om affären faller.

Telia vill inte kommentera uppgifterna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.