Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Attendo säljer sin finska sjukvårdsverksamhet till Teverystalo för 233 miljoner euro, motsvarande 2,4 miljarder kronor, på kassa och skuldfri basis.

Affären innebär att Attendo framöver blir ett renodlat omsorgsföretag på den nordiska marknaden, framgår det av ett pressmeddelande.

Sjukvårdsverksamheten i Finland har varit en del av Attendo sedan 2007 och sysselsätter 1 600 personer. Finansiellt omsatte den omkring 230 miljoner euro under 2017 och bidrog till Attendos rörelseresultat med cirka 20 miljoner euro, motsvarande 205 miljoner kronor.

Den finska sjukvårdsverksamheten kommer att rapporteras som verksamhet under avyttring från och med det andra kvartalet 2018.

Transaktionen är ett föremål för godkännande med de finska tillsynsmyndigheterna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.