Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Mejerijätten Arla ska investera 527 miljoner euro i ytterligare tillväxt under 2018, enligt ett pressmeddelande.

Bolaget har fattat ett beslut om att plöja ned pengarna i innovativ teknik så väl som en ny, utökad och förbättrad produktionskapacitet.

Hälften av investeringarna uppges komma att gå till utvalda projekt som ska lyfta Arlas försäljning utanför Europa. Bolagets snabbast strategiska tillväxtmarknader är Mellanöstern och Nordafrika, Kina och Sydostasien samt subsahariska Afrika och USA.

För svensk del utökas investeringarna till rekordhöga 760 miljoner kronor från förra årets 360 miljoner kronor.

Enligt styrelseordförande Åke Hantoft är alla investeringar till för att säkra långsiktig tillväxt och lönsamhet enligt Arlas tillväxtplan Good Growth 2020.

”Investeringarna kommer att skapa tillväxtmöjligheter för såväl företaget som ägarna, Arlabönderna. Vi menar att de här investeringarna är avgörande för vår framtida verksamhet”, säger Åke Hantoft.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.