Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Japanska Emonster kk har stämt Apple för att man låtit en funktion i sin nya iPhone X heta Animoji, rapporterar Reuters.

Animoji gör det möjligt för användare att animera ansiktsuttrycken för emojis med hjälp av ansiktsigenkänningstekniken i mobilen.

Men enligt Tokyo-baserade Emonster kk är namnet Animoji deras, och i en stämning inskickad till en federal domstol i San Francisco hävdar bolaget att man har ett registrerat patent på namnet. Apple har avböjt att kommentera.

Emonster kk uppgav i stämningen att Apple måste ha känt till Animoji, då bolagets app har funnits på App Store sedan 2014. Med anledning av övertrampet kräver nu Emonster kk att Apple betalar en hemlig skadeståndssumma och förbjuds från att få använda namnet Animoji medan stämningen är pågående. Apple planerar att släppa iPhone X i november.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.