Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Apple och Samsung har nått en uppgörelse i det sju år gamla patentbråket, rapporterar BBC.

Villkoren hålls hemliga men faktum är att uppgörelsen kommer veckor efter att Samsung beordrats av en jury att betala 539 miljoner dollar till Apple för att ha gjort intrång på patent kopplat till iPhone.

Hela fejden drog igång 2011 där Apple krävde över två miljarder dollar i skadestånd och fick rätt av en amerikansk domstol året därpå.

Vad som följde därefter var en överklagan från Samsung, som ville att skadeståndet skulle begränsas eftersom patentintrånget endast avsåg vissa egenskaper i iPhone.

För detta fick man rätt från Högsta domstolen i USA som däremot inte valde att ge ett utslag om själva patenten. Det fick en lägre domstolsinstans göra och i maj kom domen där Samsung beordrades att betala 539 miljoner dollar, vilket är cirka 140 miljoner dollar mer än vad Samsung redan har betalat till Apple.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.