Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Apple uppges satsa hårt på augmented reality som ersättare till succén Iphone och siktar på att ha tekniken färdig redan 2019. Det uppger källor till Bloomberg News.

En färdig produkt kan därefter börja levereras så tidigt som i början av 2020, enligt uppgift.

Apples produkt kommer inte att behöva använda sig av en Iphone för att fungera, vilket ofta är fallet med tekniken liksom den för vissa virtual reality-enheter. Istället handlar det om ett separat headset med en egen bildskärm som drivs med ett nytt chip och operativsystem.

Tidsramen för utvecklingen beskrivs som mycket aggressiv och kan fortfarande ändras, enligt källorna. Apple har avböjt att kommentera.

Apples befintliga satsning på augmented reality involverar flera hundratals ingenjörer som leds av Mike Rockwell, tidigare ingenjörschef på Dolby Labs. Gruppen har fram tills nu hunnit släppa ARKit, en verktygslåda som gör att utvecklare kan framställa augmented reality-applikationer för Iphone och Ipad.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.