Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Apple har bett om ursäkt för att ha gjort gamla iPhones långsamma som kompensation för dålig batteriprestanda.

”Vi förstår att vissa av er känner att Apple har svikit er. Vi ber om ursäkt”, skriver Apple i ett öppet brev till kunderna. Samtidigt pekar teknikjätten på att det varit gott om missförstånd kring frågan och att man aldrig medvetet förkortat livslängden på sina produkter.

I brevet framgår också att Apple tänker erbjuda en rabatt på ersättningsbatterier för iPhone 6 eller senare modeller. Rabatten är på 50 dollar och gäller från slutet av januari till slutet av december 2018. Ordinarie pris för ett Apple-batteri är på 79 dollar.

Apple uppgav att man också framöver tänker lägga in mer information i iOS om batteriernas hälsa så att användarna på ett bättre sätt kan uppmärksammas på när prestandan börjar svikta.

Apple har på grund av att man segat ned mobilerna fått ett flertal stämningar mot sig, de flesta i USA.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.