Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Apotea som är Sveriges största nätapotek är i färd med att även bygga landets största solcellsanläggning på tak vid sitt logistikcenter i Uppland. Det framgår av ett pressmeddelande.

Arbetet drogs igång under helgen och kommer att se cirka 5 500 solcellsmoduler bli placerade på taket för centret vid Morgongåva. Det motsvarar fem fotbollsplaner och hjälper anläggningen att bli helt koldioxidneutral.

Anläggningen kommer att ha en installerad kapacitet på totalt 1 500 KW där överskottet kommer att säljas vidare till det lokala energibolaget, Sala Heby Energi.

Det nya centret är på 38 000 kvadratmeter och kommer att ha en daglig kapacitet på 100 000 paket. 500 personer förväntas jobba vid anläggningen.

Apotea har investmentbolaget Creades som storägare.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.