Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Tech-bolaget Googles eventuella ersättare till operativsystemet Android, Fuchsia, kommer innehålla ett system som kan styra alla ”in-house”-prylar från företaget. Det rapporterar Bloomberg News.

Utöver bolagets produkter ska Fuchsia kunna styra teknikprylar även från andra företag som är baserade på Googles mjukvara. Inom tre år ska ersättaren kunna styra hemteknik som smarta högtalare för att till slut kunna styra enheter som en bärbar dator, enligt personer med insyn i ärendet. Slutmålet är att Fuchsia ska ersätta Android, mjukvaran som finns i mer än 75 procent av alla smartphones, under första halvan av nästa årtionde, enligt Bloombergs uppgifter.

Fuchsia började utvecklas i det tysta för mer än två år sedan och utvecklas från grunden för att överkomma de begränsningar som finns i Android.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.