Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

President Donald Trumps administration tittar på potentiella konkurrensbrott som amerikanska teknikjättar kan ha begått. Det uppgav han i en intervju med Axios på HBO.

Det handlar om Google, Facebook och Amazon, en trio som många brukar nämna i monopolsammanhang, enligt Trump.

”Vi tittar väldigt seriöst på det (konkurrensbrott). Det betyder inte att vi kommer gå vidare med det men vi tittar absolut på det och jag tror att de flesta förmodar att vi gör det”, sade han.

Samtidigt som Trump sade detta tillade han att han inte är ute efter att skada de amerikanska teknikjättarna. Han sade att alla tre företagen är fantastiska och att han vill dem väl.

Uttalandet är en tydlig kontrast mot tidigare från Trump när han främst kastat släggan mot Amazon med anklagelser om att man utnyttjar amerikanska postverket till egen fördel.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.