Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Ambea har ingått avtal om att förvärva Aleris omsorgsverksamheter i Skandinavien för en köpeskilling om 2,6 miljarder kronor, på kassa och skuldfri basis.

Affären gör Ambea till Nordens största omsorgsbolag med verksamhet i Sverige, Norge och Danmark, uppges det i ett pressmeddelande.

Innan förvärvet var Ambea den näst största aktören inom den svenska privatmarknaden för omsorg och den sjunde största i Norge.

Transaktionen kommer Ambea att finansiera med kreditfaciliteter och en ny säkrad bankfinansiering. För att återbetala en del av finansieringen planerar bolaget att föreslå en nyemission med företrädesrätt för befintliga aktieägare om cirka 1,2 miljarder kronor.

De större aktieägarna som kontrollerar 50,1 procent av aktierna och rösterna har meddelat sin avsikt för att teckna de nya aktierna.

Företrädesemissionen förväntas beslutas och genomföras under det första halvåret 2019.

Ambeas köp av Aleris omsorgsverksamheter är föremål för konkurrensmyndigheter och väntas bli slutförd under det första kvartalet 2019, dock senast under det andra kvartalet 2019.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.