Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Amazon är under utredning i Japan för att ha krävt procentandelar på intäkterna från sina säljare, rapporterar Nikkei Asian Review med hänvisning till källor.

Enligt uppgift har e-handelsjätten sedan förra året krävt att säljare bidrar med så kallade ”samarbetsbetalningar”. Det handlar om att Amazon tillhandahåller systemuppgraderingar och gör andra förbättringar för att hjälpa säljare som i utbyte betalar tillbaka en form av avgift på intäkterna.

Amazon ska också ha begärt att säljarna hjälper till med att ta på sig en del av kostnaderna för rabatterade varor.

I Japan har Amazon haft det svårt med stigande frakt- och andra operationella kostnader.

Under torsdagen fick bolaget besök av den japanska handelskommissionen. Den bedrev en utredning på plats kring fallet som potentiellt kränker den rådande konkurrenslagen. Amazon har sagt att man samarbetar fullt ut med utredarna.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.