Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Amazon planerar att rekrytera 2 000 heltidsanställda i Frankrike. De nya jobben ska skapas inom distribution och sortering samt leveranser, rapporterar flera medier.

E-handelsjätten gör satsningen mot bakgrund av en bättre fransk ekonomi och bygger på vidare från fjolårets rekrytering av 1 500 personer i samma land. Efter årets anställningar kommer Amazons personal att ha utökats med en tredjedel till över 7 500 vid slutet av 2018.

”Den franska ekonomin ger oss självförtroende och uppmuntrar oss att investera”, sade Amazons landschef Frederic Duval enligt Bloomberg.

Amazon har sedan 2010 investerat mer än två miljarder euro i Frankrike. Tidigare denna månad fick bolaget till en uppgörelse om skatter med myndigheter i samma land.

Sedan tidigare är det känt att Frankrike och Tyskland inlett ett samarbete för att täppa till luckor i skattesystemet som amerikanska teknikbolag utnyttjat för att minska sina skatter.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.