Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Amazons streamingtjänst inom musik, Amazon Music Unlimited, har mer än fördubblat antalet prenumerationer under det senaste halvåret. Det uppgav musiktjänstens vice president Steve Boom i en intervju med musiktidningen Billboard.

Steve Boom ville inte precisera siffran mer än att det handlar om ”tiotals miljoner”. Han sade däremot att den starka tillväxten har varit kopplad till antalet prenumeranter för Amazon Prime och populariteten med smarta högtalaren Echo.

”Det har skrivits mycket om streaming och smarta högtalare som om det är något framtida tillstånd. Vi vet bättre än så, det händer faktiskt redan nu. Vi hade inte vuxit till denna skala om inte det redan hade hänt”, sade Steve Boom.

Amazon Music Unlimited med sina tiotals miljoner användare är den tredje största musiktjänsten efter Spotify och Apple Music.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.