Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Alphabet kräver Uber på 2,6 miljarder dollar, motsvarande 20,9 miljarder kronor, för en påstådd stöld av en av totalt nio affärshemligheter från dess enhet inom autonom körning, Waymo. Det skriver Recode.

Kravet framfördes i samband med en rättegång med Uber som Alphabet vill få framskjuten till den 10 oktober då det framkommit ny info. Det framgår inte hur mycket Alphabet är ute för de övriga åtta affärshemligheterna som Uber ska ha stulit.

Alphabet och Uber befinner sig i en rättstvist för att en tidigare anställd på det förstnämnda bolaget hade stulit flera tiotusentals affärshemligheter i samband med sitt avhopp. Han startade senare en startup inom självkörande lastbilar, Otto, som köptes upp av Uber. Därifrån övergick han till att bli ansvarig för Ubers hela satsning inom självkörande bilar och ledde utvecklingen på området med hjälp från just de stulna dokumenten från Alphabet.

Om Alphabet får rätt från domstolen så kommer bolaget inte att få betalning för samtliga nio affärshemligheter utan bara för den med största kravsumman. Med andra ord om de omnämnda 2,6 miljarder dollar är den största summan för en enskild affärshemlighet så är det även det maximala belopp att bli utbetalt till Alphabet.

Alphabet och Uber har avböjt att kommentera.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.