Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

E-handelsjätten Alibaba planerar att göra en sekundär notering på sin hemmamarknad i Kina, skriver Wall Street Journal med hänvisning till källor.

Bolaget uppges överväga olika alternativ för hur att notera aktierna, vilket i sådana fall skulle bara ske på en av börserna i Kina. Alibaba är sedan fyra år tillbaka noterat i USA. Bakgrunden för detta är att bolaget tillämpar olika aktieslag, vilket är otillåtet enligt kinesiska regler.

Därför uppges regeländringar behöva göras för att Alibaba skall listas även i Kina. En annan lag som också måste plockas undan för att möjliggöra en notering är den som förbjuder utländska bolag att sälja aktier direkt till lokala investerare.

Alibaba sade genom en talesperson att man har övervägt en notering i Kina sedan 2014, om regleringar tillåter det. En av uppgiftslämnarna sade att Alibaba kan sätta aktierna på börsen redan till sommaren om Kinas värdepapperslagar ändras.

Alibabas börsnotering på 25 miljarder dollar i New York är fortsatt den största i världen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.