Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kinesiska Alibaba kommer med en investering på 807 miljoner dollar, motsvarande 6,4 miljarder kronor, att öka sitt ägande i det egna logistikföretaget Cainiao till 51 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Alibaba äger idag 47 procent i Cainiao och den senaste placeringen sker i linje med bolagets nya strategi ”New Retail”.

Alibaba uppger att man även avser att investera 100 miljarder yuan under en femårsperiod i Cainiao. Det ska hjälpa bolaget att stärka sitt globala logistiknätverk och möjliggöra leveranser inom 24 timmar vid order i Kina och 72 timmar för övriga världen.

”Dessa investeringar förväntas förbättra den övergripande logistikupplevelsen för konsumenter och handlare över Alibabas ekosystem, samt möjliggöra större effektivitet och lägre kostnader i Kinas logistiksektor”, säger Alibaba.

I samband med investeringen som gör Alibaba till majoritetsägare i Cainiao kommer bolaget också att få en till plats i styrelsen. Därefter kommer fyra av sju stolar i styrelsen att vara ockuperade av Alibaba.

Alibaba förväntas ha slutfört transaktionen under oktober.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.