Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Amerikanska York Water Company höjer sin kvartalsutdelning med 4,0 procent till 16,66 cent per aktie, jämfört med tidigare 16,02 cent.

Utdelningen hamnar därefter på 66,64 cent per aktie i årstakt, vilket motsvarar en direktavkastning på 1,8 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget har nu lämnat utdelning 202 år i följd, varje år sedan det grundades 1816. Det anses vara den längsta oavbrutna sviten med utdelningar i USA. Utdelning har lämnats varje kvartal 147 år i följd och utdelningen har nu höjts 21 år i följd. York Water lyckades till och med lämna utdelning 1863 när staden York var ockuperad av en invaderande armé.

York Water är baserat i staden York i Pennsylvania och levererar dricksvatten till samhällen i två counties i delstaten. Det är ett mycket litet bolag med 105 anställda och ett börsvärde på 466 miljoner dollar.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.