Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

PowerShares Buyback Achievers ETF är upp 10,7 procent hittills i år, vilket är sämre än S&P 500 index.

Bakgrunden är att bolag som genomför stora återköp av egna aktier helt enkelt presterar sämre än börsen i stort. Det är ovanligt i den korta historien, skriver Bloomberg-kolumnisten Stephen Gandel.

Före 2017 har återköpsindex gått bättre än snittet under sex av de senaste nio åren. Det är inte bara de återköpande bolagen som går sämre. Återköpen som koncept går ned också. I år är återköpen ned med 21 procent mot föregående år.

Nästa år kan dock ändras om skattereformen gör att många amerikanska bolag flyttar hem kapital från utlandet. Republikanernas förslag innebär skattelättnader för bolagen om de väljer att flytta hem kapital.

Goldman Sachs tror att de amerikanska återköpen kan öka till 600 miljarder dollar nästa år, upp från 500 miljarder i år. Även om återköpen har gått ned i år så har bemyndigandena om återköp ökat med 18 procent i år.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.