Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Styrelsen i Haldex har idag utsett Åke Bengtsson, som har varit tillförordnad vd och koncernchef sedan mars 2017, till permanent vd och koncernchef. Det framgår av ett pressmeddelande.

– Åke Bengtsson har visat starkt ledarskap för Haldex under de senaste sju månaderna. Haldex har utsatts för stora påfrestningar under budstriden. Glädjande nog har Haldex trots detta stärkts under Åkes ledning. Åke har lång erfarenhet från den tillverkande industrin. Han är starkt operativ och affärsinriktad med betydande erfarenhet av förändringsarbete i internationella verksamheter. Styrelsen är mycket glad över att Åke har accepterat vårt erbjudande, säger Jörgen Durban, styrelsens ordförande.

Åke Bengtsson var finanschef för Haldex 2015-2017. Åke Bengtsson kommer tidigare från tjänsten som finanschef för Partnertech-koncernen, en global industripartner som erbjuder kundanpassade lösningar, från produktutveckling till produktion och eftermarknadstjänster. Åke Bengtsson har tidigare haft ledande befattningar inom Cardo, Rexam samt Rohm and Haas.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.