Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Kinesiska hemuthyraren Xiazhou har stängt en finansieringsrunda på nästan 300 miljoner dollar, motsvarande 2,7 miljarder kronor. Det rapporterar China Money Network.

Ledande i rundan var Yunfeng Capital, som Alibabas Jack Ma står bakom, och Advantech Capital.

Att rundan skulle genomföras var något medier hade rapporterat om i förväg. Enda avvikelsen är att Xiazhou sades komma att hämta in 200 miljoner dollar, men att det blev 100 miljoner dollar mer visar på att intresset för att delta var starkt.

Utöver de ledande två bolagen i rundan fanns Singapores förmögenhetsfond GIC, samt Joy Capital, Morningside Venture och Capital Today också med som investerare.

Xiazhou lanserades 2012 och erbjuder idag över 420 000 uthyrningsplatser i 652 städer världen över. Tjänsten har 35 miljoner aktiva användare.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.