Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Mossack Fonseca, den advokatbyrå som var i centrum för Panamaläckan, väljer att lägga ned helt verksamheten med hänvisning till negativ publicitet. Det rapporterar AP.

”Ryktesförstöringen, mediakampanjen, de ekonomiska konsekvenserna och oregelbundna åtgärder från vissa panamanska myndigheter har orsakat oåterkallelig skada, vilket har resulterat i att den offentliga verksamheten upphör i slutet av denna månad”, stod det i ett uttalande.

Bolaget hade i somras genom sin grundare Jürgen Mossack bekräftat att man stängt sina kontor utomlands. Även då var det skandalen och det efterföljande negativa mediaskrivandet som låg till grund för beslutet.

2016 avslöjades det att Mossack Fonseca 2016 hjälpt flera förmögna individer, företag och banker att dölja sina tillgångar i skatteparadis genom så kallade brevlådeföretag. Bland dessa personer fanns flera statshuvuden, däribland Islands statsminister Sigmundur Davíð Gunnlaugsson och Pakistans premiärminister Nawaz Sharif som båda fick lämna med anledning av skandalen.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.