Din webbläsare stödjs ej längre, uppdatera din webbläsare för att webbplatsen ska visas korrekt. Uppdatera min webbläsare nu

Projektbolaget Northvolt får hjälp för sina planer på en batterifabrik genom en investering från ABB på tio miljoner euro, motsvarande 95 miljoner kronor. Det skriver Dagens Industri.

Samma affärstidning ser att Northvolts planerade fabrik med anledning av ABB:s investering förmodligen hamnar i Västerås. Staden är tillsammans med Skellefteå en av kandidaterna till fabriken. Det som Di ser väga över till fördel för Västerås är att ABB har en stor verksamhet i staden.

Northvolts vd Peter Carlsson avböjde att kommentera var fabriken kommer att hamna och sade till Di att man räknar med att kunna tillkännage platsen för den i oktober.

Pengarna som ABB plöjer ned i Northvolt är till för att hjälpa företaget med den initiala projektfasen. Northvolt siktar på att ha fabriken färdig 2020.

”Detta är det första av flera partnerskap vi ska presentera för att finansiera första av fasen av produktionen. Vi behöver finansiering på sammanlagt 80-100 miljoner euro för det”, sade Peter Carlsson.

Northvolt avser redan 2019 att ha en demonstrationslinje på plats där man kan optimera processer samt produkter.

Finwire

Få mer av EFN

Missa inga nyheter, prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.

Eller hitta oss i sociala medier

Missa inte senaste nyheterna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få dagens sammanfattning inom ekonomi och finans.

Genom att prenumerera godkänner du att din e-postadress sparas för att vi ska kunna skicka nyhetsbrev till dig. Läs mer här.